Buitenactiviteiten geschikt voor het voorjaar

Buitenactiviteiten geschikt voor het voorjaar

Door Paul

Het voorjaar breekt aan, langzamerhand wordt de buitentemperatuur steeds aangenamer en laat de zon zich steeds vaker zien. Het is weliswaar soms nog wel aan de frisse kant, maar zo’n heerlijk briesje heeft ook voordelen. Er zijn namelijk een paar activiteiten die je heerlijk in het voorjaar kunt doen. In dit artikel benoemen we twee buitenactiviteiten waarbij een fris briesje en een voorzichtig zonnetje perfect zijn.

Fietsen

In Nederland fietsen we het hele jaar door. Weer of geen weer. Nederlanders gebruiken hun fiets het meeste voor woon-werkverkeer, maar velen fietsen er ook in hun vrije tijd op. Heb je nog geen fiets, kijk dan eens online en bekijk de elektrische aangedreven fietsen van Matrabike. Dus: schijnt het zonnetje lekker aankomend weekend? Pak dan je fiets uit de schuur en maak een mooie fietstocht. Geniet van het heerlijke voorjaarszonnetje en de frisse bries buiten, we weten zeker dat dit voor iedereen een geschikte activiteit in de buitenlucht is. Enne…dat kan nooit kwaad.

Tuinieren

In de herfst en de winter ligt de tuin bezaaid met vele bladeren, een dik pak sneeuw of een laagje vorst. Tuinieren heeft in deze seizoenen geen zin. Zodra het voorjaar aanbreekt, is het de ideale tijd om de tuin ‘zomerklaar’ te maken. Het is nog niet te warm buiten en het is heerlijk om in de koele wind buiten te werken. Zeker weten dat tuinieren dus de perfecte buitenactiviteit is dit seizoen! Verwijder bladeren, maak de tuin onkruidvrij en haal de groene aanslag van de terrastegels af. Zet net voor de zomer nieuwe bloemetjes in de grond zoals viooltjes en maak je tuin gezellig. Zo kun je wanneer de zomer aanbreekt, direct heerlijk in een mooi opgeruimde en vrolijke tuin zitten.