Parka jassen voor mannen

Parka jassen voor mannen

Door Eefje Verschren

Door de verschillende seizoenen kunnen we niet het hele jaar door dezelfde kleren dragen, buiten het feit dat ze oud worden en we groeien. Dit betekent dat er afwisseling van kleren nodig is en dit afhangt van het seizoen. Zoals zelfs een kind al weet is het in de lente en de zomer warmer dan in de winter en herfst. Dit betekent dat je in de winter en herfst meer of dikkere kleding zal dragen dan in de zomer en lente. En daarmee vertel ik dan ook niks nieuws dat we in de koudere seizoenen een winterjas dragen. Maar wist je dat er meerdere soorten jassen hebt? In dit artikel focussen we ons op de parka winterjas voor mannen.

 

Origine

Het woord ‘parka’ komt uit het Amerikaans- Engels, maar is eigenlijk van Russische afkomst waar het ‘een jas gemaakt van pels’ betekent. En dit is dan ook meteen een goede omschrijving van wat een parka winterjas is. De jassen zijn te herkennen aan het bont dat aan de capuchon van de jas zit. De parka jas wordt vaak door elkaar gehaald met de anorak, maar dit is een andere soort jas die je over je hoofd aantrekt. Dit is bij een parka jas niet het geval en je trekt hem gewoon aan door een rits die aan de voorzijde van de jas zit. De jas bestaat al sinds de jaren ’60 en is sindsdien nooit verdwenen uit de wereld.

 

Parka voor mannen

Hoewel het schijnt dat mannen beter tegen kou kunnen dan vrouwen mag een winterjas toch niet ontbreken dan mannen. We zijn immers niet kou bestendig en hebben het ook al vrij snel koud bij wat winterse temperaturen. Zorg er daarom voor dat je ook een winterjas aan de kapstok hebt hangen die je zo aan kunt trekken als je naar buiten gaat. Winterjassen van mannen hebben vaak wat donkerdere kleuren, zoals zwart, grijs of donkerblauw. Ook zijn mannen over het algemeen langer en dus zullen de maten die je zoekt wat hoger zijn dan die van vrouwen. Een parka jas voegt dan ook nog eens een stukje stijl toe als je hem aan hebt en ziet er ook lekker knus uit. Als je nou zo’n jas wil kun je hem krijgen bij Style Italy. Hier zijn de prijzen gepast en krijg je dus waar voor je geld. Je kunt op de website kijken voor het assortiment maar ook kun je er jassen bestellen. Mocht je toevallig iets te zien krijgen van een korting, dan is het natuurlijk al helemaal een extra motivatie om een winterjas niet te laten liggen in het magazijn. Voor meer informatie, het assortiment en het bestellen kun je kijken op www.styleitaly.nl en voor je het weet hangt jouw winterse parka jas al aan de kapstok of loop je ermee op straat.


Volgend artikel
De pet op hebben