Wat kost een lidmaatschap op een datingsite?

Wat kost een lidmaatschap op een datingsite?

Door Evy

Steeds meer mensen worden lid van een datingsite. Het is een ideale manier om snel en gemakkelijk allemaal leuke en interessante mensen te ontmoeten, zonder dat je direct in contact komt en gelijk een ongemakkelijke situatie aantreft. Voordat je lid wordt bij een datingsite is het uiteraard belangrijk om te achterhalen hoeveel je dit kost.

 

Voordelen van een datingsite

Een datingsite is de ideale omgeving om in contact te komen met veel nieuwe mensen. Met gepaste en aangename afstand kun je zelf bepalen met wie je in contact wilt komen en hoe de interactie verder zal verlopen. Ook geef je zelf aan wat je over jezelf kwijt wilt, waardoor je niet gelijk meer hoeft te delen dan prettig voelt. Daarnaast kun je zelf wel eindeloos door de vele profielen en accounts scrollen om te zien wat er over iemand geschreven staat. Wanneer een foto je aanspreekt, kun je de rest van het profiel bekijken en zo vaststellen of er inderdaad een interesse is. Het is een drukke en gezellige omgeving die je in staat stelt om met onbekenden in contact te komen.

 

Betaald of gratis lidmaatschap

Over het algemeen bieden veel datingsites de mogelijkheid om gratis aan te melden. Zo hoef je niet te betalen voor het lid worden en mag je vaak ook gewoon gebruikmaken van de basisfuncties die hier te vinden zijn. Zo kun je een eigen profiel maken en hier foto’s op plaatsen. Dit maakt het mogelijk om door andere leden gevonden te worden. Bij een gratis lidmaatschap mag je vaak ook gewoon op zoek gaan naar leuke profielen en kun je deze tevens gewoon lezen. Er zijn dus zeker voldoende mogelijkheden, zelfs bij gratis datingsites. Andere datingsites hebben wel betaald lidmaatschap waarbij je per maand of kwartaal een bepaald bedrag kwijt bent. Hoe langer je lid blijft, des te voordeliger zal de maandcontributie zijn. Dit kan variëren tussen de € 14,95 tot wel € 30,98 per maand. 

 

Betaalde functionaliteiten met credits

Zodra je echter meer wilt doen op een datingsite, zoals aangeven dat je iemand leuk vindt of juist een eerste contact wil leggen met een profiel dat is aangegeven als zijnde een match, dan kan het voorkomen dat je voor deze functionaliteiten zult moeten betalen. Vaak is dit nog niet heel veel, maar het is wel verstandig om je hier vooraf over te laten informeren. Je wilt niet net iemand hebben gezien die je aanspreekt en dan niet in de gelegenheid zijn om hem of haar een bericht te sturen. Ook voor het sturen van een like kan reeds een bepaald bedrag worden gerekend. Bij sommige datingsite kun je echter juist weer wel berichten ontvangen, maar niet sturen, waar andere datingsites juist weer voor beide functies laten betalen. Vaak kun je bij datingsites betalen in de vorm van credits. Voor elk bericht dat je verstuurt of ontvangt, betaal je dan een credit. Doorgaans zijn deze credits in pakketten te koop, zodat je korting kunt ontvangen. De keuze voor een betaald of onbetaald lidmaatschap ligt uiteraard bij jou.