Verplaats al je meubelen makkelijk naar de juiste plaats

Verplaats al je meubelen makkelijk naar de juiste plaats

Door Rms

Stoelen zijn de meubelen die je het meest verplaatst op een dag. Maar ook kasten, rekken of zware plantenbakken bijvoorbeeld zijn vaak moeilijk opzij te schuiven. En toch is dit probleem makkelijk op te lossen. Meubelwielen en vloerglijders zijn kleine tools om in een mum van tijd je meubelen of andere zaken precies daar te plaatsen waar jij dit wilt.

Het loopt op wieltjes

Het verplaatsen van zware meubelen zoals bedden en fauteuils is soms een hele klus, vooral als je een ondergrond hebt zoals tapijt. Maar ook op laminaat of een keramische tegelvloer is het niet altijd handig als je zware zaken wilt verhuizen. Bovendien loop je het risico om je mooie vloer te beschadigen. Meubelwielen helpen enorm als je regelmatig je interieur een andere opstelling wilt geven. Er bestaat een uitgebreide keuze aan degelijke meubelwielen. Om de correcte wielen te kopen voor jouw meubelen, ben je best dat je raad vraagt of informatie krijgt over de mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld bij Vloerglijders.nl die wielen vinden die jij nodig hebt. Wil je wielen voor vierkante of ronde poten, wielen die in de buis van de poot verzonken zitten of wielen die je eenvoudig onder een massieve poot aanbrengt? Wil je inline wielen (smal) of wielen met een breder loopvlak? Ga je voor volledig zwart of wil je zwart met chroom? Heb je een rem nodig op de wielen? Dit is bijvoorbeeld praktisch voor onder je bed of onder zware zitmeubelen. Dit zijn maar een enkele van de vele mogelijkheden die je hebt als je op zoek bent naar meubelwielen.

Bescherm je vloer met vloerglijders

Je kent deze vloerglijders waarschijnlijk onder de vorm van vilten dopjes die je zelf onder de stoelpoten kleeft. Dit zijn de meest gekende en meest eenvoudige vloerglijders. Maar wat doe je bijvoorbeeld met een stoel met een slede onderstel? Of wil je zeker zijn dat de dopjes niet loskomen en wil je ze in je houten stoelpoot schroeven? In functie van de ondergrond wil je misschien vilt, nylon, teflon of metaal? Het kan allemaal. Vloerglijders beschermen niet alleen je vloer, maar ze dempen ook het geluid van stoelen die verschuiven. Dit is heel handig als je bijvoorbeeld in een appartement woont. 

Comfort hoeft niet altijd veel geld te kosten. Vloerglijders en meubelwielen zijn hiervan hét perfecte voorbeeld. Maak je leven een stuk aangenamer met deze praktische tools.