Een familiehuis huren in de Belgische Ardennen: 4 topbestemmingen

Een familiehuis huren in de Belgische Ardennen: 4 topbestemmingen

Door Jonathan

Als je van plan bent te kiezen voor een van de vele vakantiehuizen in de Ardennen, dan maak je een juiste keuze. In deze prachtige omgeving kunnen jij en je familie heerlijk tot rust komen, of je helemaal uitleven in allerlei activiteiten. We hebben een paar must-see bestemmingen voor jou en je familie uitgezocht.

1. De Ardennen zelf

Het klinkt makkelijk om dit zo te zeggen, maar de bossen, bergen en dalen van de Ardennen zijn op zichzelf al een topattractie. Je kunt zoveel doen. Vooral voor grote groepen zoals families zijn er tal van mogelijkheden in de buitenlucht. De bergen en heuvels lenen zich bij uitstek voor wandel- en fietstochten, maar ook voor avontuurlijker zaken als bergbeklimmen, abseilen, tokkelen en mountainbiken. In de dalen waar de rivier stroomt kun je kanoën, kajakken en raften. Genoeg te doen voor de hele familie dus.

2. De Grotten van Han

Internationaal gezien één van de grote publiekstrekkers van de Ardennen, en dat is niet zonder reden. Deze kalksteengrotten zijn langzaam gevormd doordat de rivier de Lesse zich langzaam een weg door het kalksteen heeft gebaand. Dit heeft geleid tot prachtig gevormde afzettingen die stalagmieten, staande kalksteenafzettingen, en stalactieten, hangende kalksteenafzettingen, heten. De vormen die deze afzettingen creëren indrukwekkende ruimtes en zuilen. Een bezoek aan deze grotten zal jou en je familie zeker bijblijven.

3. De lokale steden en dorpen

In de Belgische Ardennen zijn twee grotere steden, namelijk Luik en Namen. Naast deze steden zijn er vele kleinere plaatsen en dorpen te vinden. Veel van deze plaatsen zijn erg oud en herbergen verschillende historische gebouwen. Je kunt veel oude kerken vinden in deze plaatsen. Ook zijn er verschillende middeleeuwse kastelen te vinden, zoals het grootste fort van Europa: het Kasteel van Sedan. Naast deze historische trekpleisters kun je je hart ophalen in de gemoedelijke dorpen, waar je heerlijk kunt eten en genieten van een lokaal pintje.

4. Speciaal voor de kinderen

Wanneer je met de gehele familie op vakantie bent zijn er vaak kinderen bij. Een ervaren ouder weet dat hij of zij pas kan genieten wanneer zijn of haar kind een fijne tijd heeft. De vele activiteiten in de Ardennen zijn daar uitermate geschikt voor. Maar als je de kinderen echt wilt verwennen, breng dan een bezoek aan Plopsa Coo. Dit pretpark ligt aan de watervallen van Coo en is speciaal ingericht voor de jongere kinderen. Wanneer je na een bezoek aan dit pretpark terugkeert in een van de comfortabele vakantiehuizen ben je verzekerd van een goede nachtrust.