Terrasinspiratie: Creëer schaduw met een knikarm zonnescherm

Terrasinspiratie: Creëer schaduw met een knikarm zonnescherm

Door Jonathan

Knikarmschermen zijn dé oplossing voor de warme zomerdagen. Met deze zonwering kun jij schaduw creëren in jouw tuin. Zo kun je heerlijk genieten in je tuin op een verkoelend plekje. Super functioneel en daarnaast kan het scherm ook nog eens een leuke toevoeging zijn aan jouw terras.

Type zonneschermen

Zonneschermen, ook wel knikarmschermen genoemd, zijn verkrijgbaar met een cassette of met een semi-cassette. Bij een cassette wordt het doek van het zonnescherm volledig opgenomen in de cassette. Wanneer het zonnescherm gesloten is wordt het doek daardoor volledig beschermd tegen diverse weersomstandigheden. Hierdoor kun je gegarandeerd langer plezier hebben van jouw zonnescherm. Kies je voor een semi-cassette zonnescherm? Dan wordt het doek niet volledig in de cassette opgenomen.

De zonneschermen worden volledig op maat gemaakt. Per type zonnescherm zijn er verschillende mogelijkheden in afmetingen. Je bepaalt hierbij zelf de gewenste breedte en uitval van het scherm. Zo kun je voor een groot terras een zonnescherm kiezen met een maximale breedte tot 12 meter! Genoeg schaduw voor de hele familie.

Kies een zonnescherm naar jouw smaak

De doeken van knikarmschermen zijn verkrijgbaar in meer dan 100 kleuren en designs. Zo kun je kiezen voor een mooi egaal doek, maar ook voor een doek met een mooie streep erin. Door de ruime keuze aan kleuren en designs, zit er altijd wel een design bij die past bij jouw persoonlijke stijl en smaak. Omdat je zelf de kleur kunt kiezen, creëer je een mooi geheel met je zonnescherm, terras en woning. De doeken zijn daarnaast ook nog eens waterafstotend.

Maak jouw zonnescherm compleet

De mooie zomeravonden zijn vaak erg gezellig in de tuin. Het is mogelijk om een zonnescherm aan te schaffen met ingebouwde LED-verlichting. Ook ingebouwde verwarming is mogelijk bij een zonnescherm. Hiermee verlicht en verwarm je jouw terras. Dit is ideaal wanneer het langzaam donker en kouder wordt. Je kunt zo extra lang genieten van de gezellige zomeravonden in de tuin.