Verantwoord lenen voorkomt problemen

Verantwoord lenen voorkomt problemen

Door Ferry

Je hebt een speciale uitgave op het oog waar je geld voor wilt lenen. Maar je wilt niet te duur uit zijn en je maandelijkse termijnen moeten goed op te brengen zijn. Kies daarom een betrouwbare kredietverstrekker die je adviseert over een verantwoorde lening.

Persoonlijk advies

Als je geld leent, moet je weten wat de gevolgen zijn voor je financiën. De lening moet daarom gedurende de hele looptijd bij je passen. Een persoonlijk adviesgesprek over de lening is daarom beslist nodig voordat je een knoop doorhakt. Een goede kredietverstrekker zal daarom altijd contact met je opnemen als je een lening aanvraagt. Je hebt dan al gegevens over je leendoel, je financiële en je persoonlijke situatie ingevuld. De adviseur checkt deze gegevens en gaat vervolgens het gesprek met je aan om te bepalen welke lening bij jou past. Belangrijk is dat je goed weet waar je aan toe bent, dat je de maandtermijnen gedurende de hele looptijd kunt betalen en dat je niet met onverwachte kosten wordt geconfronteerd.

Zekerheid met Persoonlijke Lening

Welke lening geschikt is voor jou hangt van verschillende factoren af. Weet je al precies waar je het geld voor gebruikt en hoe duur je aanschaf is? Dan zul je meestal uitkomen bij een Persoonlijke Lening. Je krijgt dan het benodigde bedrag op je rekening gestort en betaalt elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Het rentetarief blijft de hele looptijd gelijk. Daarom is vooraf al bekend hoeveel je in totaal aan de lening kwijt bent en wanneer je klaar bent met aflossen. Die zekerheid is prettig omdat je je budget daar goed op af kunt stemmen. Prettig is dat je tegenwoordig ook boetevrij extra mag aflossen op de lening.

Vrijheid met Flexibele Lening

Niet altijd weet je vooraf hoe hoog de kosten zijn van een bepaalde aanschaf. Of je wilt een tijdje extra geld achter de hand houden. Dan kan het advies zijn om een flexibelere leenvorm te kiezen. Je betaalt weliswaar een vast bedrag per maand, maar hebt toch minder zekerheid dan met een Persoonlijke Lening, omdat de rente niet vaststaat. De totale kosten zijn daarom onbekend en daarmee is ook de looptijd onzeker. Maar je hebt wel veel vrijheid omdat je tot een bepaald kredietbedrag geld kunt opnemen wanneer dat nodig is. Afgeloste bedragen kun je opnieuw opnemen, maar je mag ook altijd boetevrij extra aflossen. 

Betrouwbare kredietspecialist

Natuurlijk sluit je je lening af bij een betrouwbare partij. DEFAM verstrekt al meer dan dertig jaar leningen en kredieten aan consumenten en heeft verantwoord lenen hoog in het vaandel staan. Dat je de naam DEFAM niet kent is, is omdat ze werken via onafhankelijke financieel adviseurs. Maar het bedrijf is onderdeel van ALFAM, een 100% dochter van ABN Amro. Kies je voor een DEFAM Lening, dan kies je voor een echt betrouwbare kredietspecialist die volgens vastgestelde leennormen werkt en aan strenge wet- en regelgeving voldoet.