Aanbiedingen voor reserveonderdelen voor uw auto:

Aanbiedingen voor reserveonderdelen voor uw auto:

Door Ferry

De eerste grote onderhoudsbeurt heeft een auto nodig na het rijden van 30.000 kilometer, of na maximaal twee jaar. Vervolgens moet uw auto twee jaar later, of bij 60.000 kilometer weer een grote beurt. Meestal worden er bij de tweede beurt ook nog wat aanvullende werkzaamheden uitgevoerd. Denk hierbij aan het vervangen van bougies, het brandstoffilter en het interieurfilter. De zogeheten kleine beurten vallen hier tussenin. Dus om het jaar of vanaf 15.000 kilometer. Om de kleine en grote beurt te laten verrichten kunt u naar de dealer gaan waar u uw wagen gekocht heeft of zelf een andere autogarage uitkiezen om het onderhoud te laten verrichten.

Direct een APK keuring laten uitvoeren

De eerste APK keuring bij een auto moet gedaan worden wanneer deze 4 jaar oud is. De tweede keuring vindt plaats als de auto 6 jaar oud is, de derde vindt plaats wanneer de auto 8 jaar is. Daarna zal de APK jaarlijks moeten worden uitgevoerd. Het is verstandig om de grote beurt samen te laten vallen met de nodig APK keuring.

Welke werkzaamheden worden verricht bij een kleine en grote beurt voor de auto?

Tijdens de onderhoudsbeurten bij een auto, worden er diverse punten gecontroleerd en indien nodig vervangen, ververst of bijgevuld. De controles die worden uitgevoerd zijn voor de accu, verlichting, de uitlaat en katalysator. Natuurlijk worden ook de banden en het remsysteem, de schokdempers en de ruitenwissers gecontroleerd. De ruitenwisservloeistof en de koelvloeistof worden aangevuld. Het oliefilter wordt vervangen en de olie ververst. Bij een grote beurt worden bovenstaande punten gecontroleerd en nog eens vele andere kleine zaken zoals de veiligheidsgordels, de V riemen en de handrem. Als het ware wordt de hele auto even langs gelopen. Afhankelijk van welke onderdelen vervangen moeten worden en welk merk en type auto u rijdt, kost een autobeurt altijd wel een paar honderd euro minimaal.

Zelf de onderhoudsbeurten van je auto verrichten

Bent u zelf een beetje handig met auto’s en weet je wel waar de meeste onderdelen zich bevinden en hoe je deze moet vervangen? Dan kunt u ook heel goed zelf het onderhoud verrichten. Plan uw kleine en grote autobeurten wel voor uzelf in zodat u altijd op tijd onderhoud verricht. Achterstallig onderhoud kost namelijk op den duur veel meer en het is ook nog eens gevaarlijk als een auto niet goed onderhouden is. Aanbiedingen voor reserveonderdelen voor uw auto vindt u op auto-onderdelenshop24.nl. Door hier de onderdelen te kopen om de kleine en grote beurten te kunnen uitvoeren bent u niet alleen voordelig uit op het gebied van de werkzaamheden maar ook nog eens wat betreft de onderdelen zelf. Bent u voor een ontstaan defect op zoek naar reserveonderdelen voor deze reparatie dan kunt u op bovengenoemde website vele onderdelen vinden. Denk aan bijvoorbeeld luchtfilters, remschijven, accu’s, brandstoffilters en nog veel meer.