Dit is waarom een jaloezie de perfecte verduistering is!

Dit is waarom een jaloezie de perfecte verduistering is!

Door Eefje

Verduister jij nog steeds je kamer met een gordijn dat altijd nog een beetje licht doorlaat? Wat is dat toch verschrikkelijk! Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende alternatieven voor gordijnen. Denk hierbij aan rolgordijnen en jaloezieën. Omdat jaloezieën op meerdere vlakken een geweldig alternatief zijn, behandelen we in deze blog de voordelen van deze verduisteraar. Zodra je deze voordelen ontdekt hebt, wil je meteen opzoek gaan naar een variant. Lees gauw verder en doe inspiratie op voor jouw kamer!

Diverse stijlen

Ten eerste is de jaloezie gewoon een stijlvol alternatief voor het gordijn. Jaloezieën zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout en aluminium. Hierdoor sluiten ze aan op verschillende soorten inrichtingen. Dit maakt het een erg toegankelijk object voor in de woon- en slaapkamer. Zo kan je kiezen voor een aluminium jaloezie, voor in een moderne inrichting.

Bamboe jaloezieën

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder ook bamboe. Bamboe is een speciaal soort materiaal. Het is namelijk erg duurzaam. Het is een sterk materiaal, waardoor het niet zo snel kapot gaat. Daarnaast heeft bamboe weinig water nodig, bij het kweken ervan. Bamboe is ook een stuk minder belastend voor het milieu, vergeleken met andere soorten materialen. Bamboe jaloezieën vind je bijvoorbeeld bij Raamdecoratiedeal. Hiermee voorzie je jezelf van een stevige jaloezie, met een bewust karakter.

Lichtinval

Met jaloezieën kan je erg nauwkeurig de lichtinval bepalen. Dit is erg handig bij online meetings en het uitvoeren van werkzaamheden achter je laptop. Op zulke momenten wil je namelijk gefocust zijn en dat gaat minder makkelijk met een inconsistente lichtinval. De verschillende plaatjes in de jaloezie zorgen ervoor dat je een specifieke hoeveelheid lichtinval kan instellen en de richting ervan kan bepalen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je genoeg licht binnen krijgt, maar dat het niet in je ogen schijnt. We willen natuurlijk wel een beetje licht binnen krijgen!

Minder onderhoud

Jaloezieën vereisen ook minder onderhoud dan gordijnen. Waar gordijnen goed gewassen moeten worden bij viezigheid, hoef je jaloezieën enkel af te nemen met een vaatdoekje. Dit scheelt je een hoop werk. Daarnaast plaats je jaloezieën veel sneller en makkelijker dan gordijnen. Zo is het makkelijker om een jaloezie recht te plaatsen, dan een gordijn. Ten slotte is er bij gordijnen de kans aanwezig dat vieze stoffen, zoals schoenen, de onderkant van een gordijn raken. De kans op viezigheid is zo groter en het onderhoud is uiteindelijk langer.