Drie redenen waarom je een kokend waterkraan in de keuken zou moeten hebben

Drie redenen waarom je een kokend waterkraan in de keuken zou moeten hebben

Door Lotte

Voor de jeugd van tegenwoordig is het geluid van een fluitketel iets wat niet snel meer herkent zal worden. Een fluitketel is dan ook wel erg ouderwets, maar een waterkoker kent waarschijnlijk iedereen wel. Toch zie je steeds vaker een kokend waterkraan in moderne keukens. Ze zijn nog niet overal te zien, maar misschien ben je na deze tekst er echt van overtuigd dat jij dit ook wil proberen.

Moderne technologie

Men is vaak nog wel huiverig naar nieuwe technologie. Dit is eigenlijk ook erg begrijpelijk, want waarom zou je iets nieuws proberen als de oude manier prima werkt. De eerste reden om een kokend waterkraan aan te schaffen ligt misschien erg voor de hand, het bespaart tijd. Je hoeft met zo’n kraan niet meer te wachten op een waterkoker maar je vult een pan of kopje rechtstreeks vanuit de kraan, ideaal zal je denken.

Een ander puntje wat voor mensen met een kleine keuken vooral als voordeel kan worden gezien, is de bespaarde ruimte. Een kraan met wasbak is iets wat nou eenmaal in een keuken hoort, maar een waterkoker wordt niet door iedereen aangeschaft. Waterkokers zien er nou eenmaal niet allemaal even mooi uit en moeten bijna altijd bij een stopcontact zitten. Als je dan een kokend waterkraan hebt, bespaar je deze ruimte en hoef je geen rekening te houden met de aansluiting.

De laatste reden

Dat er een kraan is waar ook kokend water uit kan komen klinkt niet erg veilig. Toch hebben de kranen veel veiligheidskenmerken, die het risico op brandwonden vaak nog kleiner maken dan die bij het gebruik van een waterkoker. De meeste hebben een bepaald veiligheidsslot waardoor de kranen ook erg kindvriendelijk zijn en zo niet voor vervelende ongelukken zullen zorgen. Al met al, een kokend waterkraan is naar mijn idee zeker de aanschafprijs waard. Even snel een kopje thee of wat extra kokend water, zonder hier lang op te hoeven wachten.